עיכוב יציאה מהארץ בהוצאה לפועל: שימוש מידתי והוגן למען זכויות החייב עיכוב יציאה מהארץ משמש ככלי מרכזי בהליכי הוצאה לפועל שמטרתו להבטיח את פירעון החובות. עם זאת, השימוש בכלי זה מעורר שאלות משפטיות ומוסריות הנוגעות לאיזון בין זכויות הנושים לזכויות החייבים. מאמר זה יבחן את ההיבטים המשפטיים והפרקטיים של עיכוב יציאה מהארץ, תוך התייחסות לשינויים החקיקתיים האחרונים ולהשלכותיהם על חייבים. המשך קריאה »
הקרב על השקל האחרון: עיקול משכורת – בין זכויות הנושים לזכויות החייב עיקול משכורת הוא כלי משפטי מרכזי בהליכי גביית חובות, כלי המאפשר לזוכים לממש את זכותם לנסות ולגבות את החוב. עם זאת, השימוש בו מעורר שאלות משפטיות ומוסריות בנוגע לאיזון בין זכויות הנושים לזכויות החייבים. חוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז–1967, מספק מסגרת לאכיפת פסקי דין תוך הבטחת מנגנוני הגנה לחייבים, במיוחד לאלו הנמצאים במצוקה כלכלית. מאמר זה יבחן את הליך עיקול המשכורת, המגבלות הקבועות בו, תפקידם של עורכי הדין, והאופן שבו הוא מאזן בין זכויות הצדדים. המשך קריאה »
ההגבלות וההשפעות על חייבים (יחידים) בהליך חדלות פירעון ולאחריו הליך חדלות פירעון הוא כלי משפטי מרכזי במערכת המשפט הישראלית המאפשר לחייבים להתמודד עם חובותיהם בצורה מבוקרת וביעילות, זאת תחת הליך אשר מגן עליהם מהליכי גבייה בהוצאה לפועל. עם זאת, חדלות פירעון הוא הליך המכיל בתוכו הגבלות והשפעות עתידיות אשר מטרתן, בין היתר, למנוע חזרה של אותם חייבים למעגל החובות וכתוצאה מכך להליך נוסף של חדלות פירעון. המשך קריאה »
טענת "פרעתי" בהוצאה לפועל – "פרעתי את חובי איני חייב יותר!" לא פעם כאשר נפתח תיק בהוצאה לפועל החייב טוען כי שילם את חובו ולכן אינו חייב יותר, טענה זו מכונה "טענת פרעתי" ואפשר לטעון אותה בכל שלב בו התיק מתנהל במערכת ההוצאה לפועל. טענת "פרעתי" היא אחת מן הטענות העיקריות והמשמעותיות ביותר להגנה על חייב שטוען כי חובו כבר נפרע ולכן דין התיק להיסגר או להפחית חלק מהחוב. המשך קריאה »
איחוד תיקים בהוצאה לפועל: יתרונות וחסרונות איחוד תיקים הוא הליך אשר קיים במערכת ההוצאה לפועל והוא אחד הכלים המוכרים והנפוצים ביותר להתמודדות עם מספר תיקי הוצאה לפועל. במאמר זה אסקור את היתרונות והחסרונות העיקריים של הליך איחוד תיקים בהוצאה לפועל. המשך קריאה »
תביעה לפינוי מושכר: התהליך והדגשים עילה של פינוי שוכר מהמושכר מתגבשת כאשר השוכר (הדייר) מפר את התנאים בחוזה השכירות. במאמר זה אסקור את הבעיות הנפוצות שעלולות להוביל לתביעה לפינוי מושכר ואת שלבי ההליך החל מתביעה בהליך מזורז ועד פעולות מערכת ההוצאה לפועל במקרה הצורך. המשך קריאה »
מימוש נכסים בחדלות פירעון : אתגר דירות המגורים חדלות פירעון הוא הליך משפטי מורכב בו החייבים מצהירים כי אין ביכולתם לשלם את חובותיהם ולכן הם מבקשים להיות מוכרים כחדלי פירעון (בעבר פושטי רגל). במקרים מסוימים, ישנם חייבים הכנסים להליך אשר בבעלותם דירת מגורים . במאמר זה אסקור את האפשרות למימוש דירת המגורים לטובת הנושים אל מול האופציות לשמור על דירת המגורים של היחיד (החייב). המשך קריאה »
התמודדות עם קשיים כלכליים חדשים שנוצרו ליחידים (חייבים) במהלך הליך חדלות פירעון בהליך חדלות הפירעון נקבע תשלום חודשי בהתאם ליכולתו הכלכלית של היחיד אשר נבחנה במסמכים הנלווים לבקשתו לכניסה להליך חדלות הפירעון. אולם, לא פעם מצבו של היחיד משתנה עם הזמן ויש להגיש בקשה להפחתת צו התשלומים החודשי לאור שינוי נסיבות בחייו של היחיד שהובילו לירידה בהכנסות או עלייה בהוצאות. המשך קריאה »
הליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל ולא בבית המשפט? כלי משפטי יעיל ומהיר ליציאה מהחובות בהתאם לסעיף 186 לחוק "חדלות פירעון ושיקום כלכלי- תשע"ח, 2018" ישנו הליך חדלות פירעון לחייבים "בסכומים נמוכים" כפי שיפורט במאמר זה. במאמר זה אסביר איך הליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל הוא כלי משפטי משמעותי ויעיל שמסייע לחייבים במצבים כלכליים מסובכים. המשך קריאה »
השפעת חובות על מצבו הנפשי של האדם חובות הן חלק בלתי נפרד מהחיים הכלכליים שלנו, אולם לא פעם הם משפיעים על מצבנו הנפשי. מעבר להשפעה הכלכלית, חובות עשויים להשפיע באופן ממשי על בריאות הנפש. במאמר זה אסקור את התופעה. המשך קריאה »